Ingrediente:
4 gălbenuşuri
1 esenţă vanilie
2 linguri zahăr
1 vârf cuţit de sare
25 grame drojdie
50 grame unt topit
240 ml lapte cald
500 grame făină
ulei pentru prăjit
zahăr pudră
Mod de preparare:
Laptele călduţ, zahărul şi drojdia se amestecă şi se lasă puţin la dospit.
În cuva maşinii de făcut pâine adeăugăm: gălbenuşurile, untul, maiaua, esenţa, făina, praful de sare. Apoi setăm programul de frământat şi dospit.
După ce aluatul a crescut, eu l-am mai frământat puţin (altfel îmi rămânea gol în interiorul gogoşilor), am întins o foaie (preferabil mai grosuţă), iar cu un pahar am dat formă gogoşilor. Se prăjesc în ulei încins.
După ce s-au răcit se trec prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Was this article helpful?
YesNo